Zoek mijn vrienden instellen en een iPhone volgen

Waarom je kunt vertrouwen?

- Met de app Zoek mijn van Apple kunt u de locatie van uw vrienden en familie volgen. De persoon die je wilt volgen moet een iPhone ook, en ze moeten uw verzoek accepteren om hun locatie met u te delen, maar eenmaal ingesteld, kunt u de iPhone van uw familie of vriend op elk moment volgen.

De functie heette oorspronkelijk Vind mijn vrienden , maar de apps Zoek mijn vrienden en Zoek mijn iPhone werden in 2019 gecombineerd met de lancering van iOS 13 in wat nu Zoek mijn heet.

Hier leest u hoe u tracking instelt voor de iPhone van een vriend of familie, en hoe u een iPhone kunt volgen nadat deze is ingesteld.





een vuurtje opzetten voor kinderen
appel Hoe in te stellen vind mijn vrienden en volg een iPhone-foto 3

Hoe u uw iPhone-locatie kunt delen met een vriend

Het is gemakkelijk om de locatie van je iPhone te delen met een vriend of familielid, en je kunt kiezen tussen het delen van een uur, tot het einde van de dag dat je het instelt, of voor onbepaalde tijd.

Houd er rekening mee dat de vriend gedurende de geselecteerde periode precies kan zien waar je bent, tenzij je je locatie uitschakelt of geen mobiele data hebt.



Volg de onderstaande stappen om Zoek mijn vrienden in te stellen en uw locatie met een vriend te delen:

  1. Zorg ervoor dat jullie allebei een iPhone hebben
  2. Open de Zoek mijn-app. Het heeft een grijze achtergrond met een grote groene cirkel en een kleine blauwe stip binnen de groene cirkel.
  3. Tik op het tabblad Mensen linksonder
  4. Tik op Deel mijn locatie
  5. Zoek de contactpersoon met wie je je locatie wilt delen. Degenen met iPhones verschijnen in het blauw. Als de naam van de contactpersoon grijs is, hebben ze geen iPhone en werkt deze functie niet
  6. Voeg eventuele extra contacten toe waarmee u uw locatie wilt delen
  7. Nadat je alle vrienden hebt geselecteerd waarmee je je locatie wilt delen, tik je rechtsboven op 'Verzenden'
  8. Selecteer 'Delen voor een uur', 'Delen tot het einde van de dag' of 'Delen voor onbepaalde tijd'

De vrienden met wie je je locatie wilt delen, verschijnen op het tabblad Mensen van de app Zoek mijn. Onder hun naam staat 'Kan uw locatie zien', tenzij u de locatie met elkaar deelt.

Hoe de iPhone van een vriend te volgen

Om de iPhone van een vriend te volgen, moeten ze hun locatie met u delen zoals hierboven. Als ze ook deel uitmaken van uw Family Sharing-groep - wat u kunt lees meer over in onze aparte functie - en zij de locatie met u delen, kunt u al hun Apple-apparaten zien die zijn gekoppeld aan hun Apple ID op het tabblad Apparaten van de Zoek mijn-app.



Uw vriend kan de stappen in het bovenstaande gedeelte volgen om zijn locatie met u te delen, zodat u zijn iPhone kunt volgen en kunt zien waar hij zich bevindt. U kunt ook beginnen met het delen van uw locatie met hen zoals hierboven, tik vervolgens op hun naam in het tabblad Mensen en scrol omlaag naar 'Vraag om locatie te volgen'.

Ze krijgen een melding van uw verzoek, die ze vervolgens moeten accepteren voordat u hun iPhone kunt volgen.

Zodra uw verzoek is geaccepteerd en de locatie is gedeeld, kunt u de locatie van een vriend zien op het tabblad Mensen van de Zoek mijn-app. Onder hun naam zal het u de stad en het land vertellen waar ze zich bevinden, evenals de afstand tot u. Als je op hun naam tikt, zie je een kaart met een preciezere locatie en de mogelijkheid om een ​​routebeschrijving naar hun locatie te krijgen.

Je kunt ook de locatie van een vriend zien waarmee je deelt via Berichten . Open Berichten > Open de chat van de persoon van wie je de locatie wilt zien > Tik op hun naam bovenaan de chat > ​​Tik op het 'i'-symbool. Hun locatie verschijnt op de kaart.

appel Hoe in te stellen vind mijn vrienden en volg een iPhone-foto 1

Meldingen gebruiken op Zoek mijn

Het is mogelijk om notificaties in te stellen binnen de Zoek mijn app op iPhone. Je kunt je iPhone zo instellen dat hij je vriend automatisch op de hoogte stelt wanneer je weggaat of thuiskomt, of je kunt een melding voor jezelf instellen voor wanneer een vriend het werk of huis verlaat, of zelfs iets specifiekers, zoals een bepaalde plaats passeren tijdens een wandeling.

Volg de onderstaande stappen om meldingen in te stellen:

  1. Open de Zoek mijn-app
  2. Tik op het tabblad Mensen linksonder
  3. Tik op de vriend voor wie je een melding wilt instellen of over
  4. Veeg omhoog op de informatiekaart om alle opties onder de kaart te zien
  5. Tik op 'Toevoegen' onder Meldingen
  6. Tik op 'Houd mij op de hoogte' of 'Licht [contact] op

Als u 'Meld mij' selecteert, kunt u kiezen tussen '[contact] Komt', '[contact] Verlaat' of [contact] Is Niet Op', gevolgd door de huidige locatie van uw contactpersoon, uw locatie of een 'Nieuwe Locatie' en de frequentie waarmee u de meldingen wilt ontvangen, ofwel 'Eenmalig' of 'Elke keer'.

Als u '[contact] is niet aanwezig' kiest, worden de opties enigszins gewijzigd. De locatie-opties zijn hetzelfde, maar u kunt vervolgens een tijdsbestek selecteren en de dagen waarop u een melding wilt ontvangen. U kunt bijvoorbeeld een melding instellen om u elke week te waarschuwen wanneer een vriend niet aan het werk is.

Als u 'Meld [contact]' selecteert, kunt u vervolgens kiezen tussen 'Ik kom' en 'Ik vertrek', gevolgd door uw huidige locatie, hun huidige locatie of 'Nieuwe locatie' en de frequentie waarmee u de meldingen wilt verzenden , wat weer een keuze is uit 'Only Once' of 'Every Time'.

Nadat je je keuzes hebt geselecteerd, moet je op 'Toevoegen' in de rechterbovenhoek tikken. Wanneer u een melding voor uzelf instelt, krijgt de contactpersoon waarvan u een melding wilt ontvangen, een melding om te laten weten dat u een melding hebt ingesteld.

Nog wat tips en trucs...

Er zijn een aantal andere tips en trucs in de Zoek mijn-app die het vermelden waard zijn om u te helpen er het maximale uit te halen.

Stop met het delen van je locatie

U kunt op elk moment stoppen met het delen van uw locatie door de locatieschakelaar uit te schakelen in de Zoek mijn-app op het tabblad Ik. Als deze optie is uitgeschakeld, kan geen van uw vrienden met wie u uw locatie deelt, zien waar u bent.

Er staat gewoon 'Geen locatie gevonden' onder uw naam op het tabblad Mensen. Wanneer u het weer inschakelt, wordt uw locatie opnieuw weergegeven.

Stop met het delen van je locatie met een vriend

U kunt het delen van uw locatie met een specifieke vriend permanent stoppen als u van gedachten verandert. Je verdwijnt uit hun lijst in Personen in de app Zoek mijn en je moet de stappen aan het begin van deze functie volgen om de locatie opnieuw te delen.

Open de Zoek mijn-app > Tik op het tabblad Mensen > Tik op de persoon met wie je je locatie niet meer wilt delen > Veeg omhoog op de informatiekaart onder aan het scherm > Tik op 'Stoppen met het delen van mijn locatie' > Bevestig 'Stop Locatie delen'.

Schakel vriendschapsverzoeken uit

Als u geen verzoeken van vrienden wilt ontvangen om uw locatie te volgen, kunt u deze uitschakelen.

Open de Zoek mijn-app > Tik op het tabblad Ik > Veeg omhoog op de informatiekaart onder aan het scherm > Schakel 'Vriendschapsverzoeken toestaan' onder Meldingen uit.

Een contactpersoon toevoegen aan uw favorieten

Je kunt bepaalde vrienden als favorieten toevoegen in de Zoek mijn-app. Als u een vriend of contactpersoon als favoriet toevoegt, verschijnen deze bovenaan in uw lijst op het tabblad Mensen van de app Zoek mijn, zodat u hun locatie snel kunt zien, vooral als u uw locatie deelt met meerdere vrienden.

Open de Zoek mijn-app > Tik op hun naam in het tabblad Mensen > Veeg omhoog op de informatiekaart onder aan het scherm > Tik op 'Voeg [contact] toe aan Favorieten'.

Een locatienaam voor een contact bewerken

In plaats van de plaats en het land als locatie onder de naam van een contactpersoon in de Zoek mijn-app te laten verschijnen, kun je een locatienaam bewerken, zodat er bijvoorbeeld 'Thuis' of 'Werk' op staat.

Open de Zoek mijn-app > Tik op het tabblad Mensen > Tik op de persoon voor wie je de locatie wilt bewerken > Veeg omhoog op de informatiekaart onder aan het scherm > Tik op Locatienaam bewerken > Kies uit Thuis, Werk, School , Sportschool, Geen of Aangepast label maken.

Een locatienaam voor jezelf bewerken

U kunt een locatienaam voor uzelf en voor uw contacten bewerken, zodat uw contacten 'Thuis' zien in plaats van de plaats en het land.

Open de Zoek Mijn-app > Tik op het tabblad 'Ik' > Veeg omhoog op de informatiekaart > Tik op 'Locatienaam bewerken'.

Een vriend verwijderen

Als u de locatie van een vriend niet langer wilt zien, kunt u deze van uw lijst verwijderen.

Open de Zoek mijn-app > Tik op het tabblad Personen > Tik op de persoon die je uit je lijst wilt verwijderen > Veeg omhoog op de informatiekaart onder aan het scherm > Tik op 'Verwijderen [contact].

Interessante Artikelen